Choď na obsah Choď na menu

Barcelona priznáva: zastaviť nás môže jedine Bayern

BRATISLAVA. Futbalisti Bayernu Mníchov a FC Barcelona smerujú za piatou európskou korunou klubového šampióna, po ich semifinále Ligy majstrov však jeden zostane pred bránami londýnskeho finále (25. mája).

V utorok 23. apríla sa bude v mníchovskej Allianz Arene odohrávať prvý zápas futbalových superveľmocí, odveta je na programe 1. mája na Nou Campe.

 

Barca dvakrát uspela, Bayern dvakrát nie

Za posledné štyri roky si oba kluby zahrali finále LM dvakrát, Barcelona vždy uspela, Bayern, naopak, odchádzal pokorený.

Zverenci trénera Juppa Heynckesa v Nemecku valcujú, kto im príde do cesty a bojovať budú aj o národný pohár po semifinálovej demolácii Wolfsburgu 6:1. Rovnakým výsledkom vyhrali aj naposledy v Hannoveri.

V utorok im síce bude chýbať suspendovaný Mandžukič, ale v skvelej streleckej forme je aj Mario Gomez. "Hráči si jednoducho užívajú futbal a ich prístup je skvelý. Každý z nich je maximálne motivovaný, sme zomknutí a ukazujeme skvelú disciplínu," povedal Heynckes.

Domáci už môžu počítať s nasadením Schweinsteigera. Heynckes označil jeho štart v utorňajšom superdueli ako "životne dôležitý" pre svoj tím. Mníchovčania sa tešia, že zo zranení sú už vonku aj ďalší reprezentanti, obranca Badstuber a stredopoliar Toni Kroos.

 

Ak ich niekto zastaví, bude to Bayern

Ak niekto dokáže Kataláncov na čele s hviezdnymi Messim, Hernandezom a Iniestom zastaviť, je to azde len Bayern.

Skonštatoval to asistent hlavného trénera Tita Vilanovu Jordi Roura. "Bayern je veľmi silný rival. Má neobyčajnú sezónu. No aj my sme veľmi súťaživý tím a uvidíme tak, čo sa stane."

Hosťom bude chýbať suspendovaný Adriano, zranený kapitán Carles Puyol a argentínsky defenzívny pilier Javiera Mascherana tiež vyradilo zranenie. Otázkou tak je, ako tréneri Barcelony vyriešia stred obrany.